Duitse auto’s

Alle Duitse automerken

Duitse auto’s zijn al jaren heel erg populair. Wanneer je aan Duitse auto’s in het algemeen denkt, dan komen waarschijnlijk een aantal kenmerken in je op: veiligheid, degelijkheid en krachtige motoren. Iedereen, ook mensen die helemaal niets met auto’s hebben, kan waarschijnlijk gemakkelijk meerdere Duitse automerken opnoemen. BMW is bijvoorbeeld een bekend Duits automerk, evenals Volkswagen en Mercedes-Benz. Gezien de populariteit van deze automerken is het logisch dat je in Nederland veel Duitse auto’s op de weg ziet.

Denk hierbij aan de eerder genoemde auto’s, maar ook aan auto’s van merken zoals Audi, Opel en Porsche. De Duitse auto-industrie is erg groot en produceert jaarlijks vele miljoenen auto’s. Daarmee is Duitsland de grootste autofabrikant van de EU en staat zelfs in de top 5 van landen die de meeste auto’s produceren van de gehele wereld. Overal ter wereld kun je dan ook een Duits automerk tegenkomen. Als je bijvoorbeeld in westers land een taxi stapt, dan is de kans groot dat je in een Mercedes-Benz of, in mindere mate, een BMW stapt. Hieronder vind je een lijst met alle Duitse automerken en -fabrikanten die nu nog bestaan. Als je op de naam klikt, dan krijg je meer informatie over het desbetreffende automerk.

Duitse automerken lijst

Alle Duitse automerken logo’s

Alle Duitse Automerken | AlleAutomerken.com

Duitse automerken

Audi

Audi logo | Alle Duitse Automerken | AlleAutomerken.com

Audi is één van de top drie Duitse automerken en staat bekend om technische innovatie, luxe en sportiviteit. Doordat Audi veer verschillende modellen produceert, richt dit Duitse automerk zich op een grote groep consumenten. Zo heeft Audi, naast de sportieve modellen zoals de R8, TT en A5, ook een succesvolle SUV-lijn een heuse Mini-concurrent met de Audi A1. Audi bestaat sinds 1909 en is onderdeel van Volkswagen AG, net zoals Lamborghini, Seat en Škoda.

Mercedes-Benz

Mercedes Benz logo | Alle Duitse Automerken | AlleAutomerken.com
Eén van de bekendste Duitse automerken is wellicht Mercedes-Benz, met als logo de driepuntige ster die omsloten is door een cirkel. Mercedes-Benz is in 1926 ontstaan als gevolg van de fusie tussen de Daimler Motoren Gesellschaft en de firma Benz & Cie. Dit Duitse automerk produceert niet alleen personenvoertuigen, maar ook bestelwagens, bussen, vrachtwagens en zelfs vliegtuigen.

Volkswagen

Volkswagen logo | Alle Duitse Automerken | AlleAutomerken.com
Wanneer gekeken wordt naar verkoopcijfers, dan heeft Volkswagen twee modellen in de top vijf van meest verkochte auto’s wereldwijd. Dit zijn de Volkswagen Golf en de klassieke Volkswagen Kever. Een reden dat de auto’s van Volkswagen zoveel verkocht zijn, is dat de auto’s van dit Duitse automerk relatief goedkoop zijn. De eerste Volkswagen vindt zijn oorsprong in de Tweede Wereldoorlog en is gebouwd door Ferdinand Porsche in opdracht van Adolf Hitler.

BMW

BMW logo | Alle Duitse Automerken | AlleAutomerken.com
Hoewel BMW (Bayerische Motoren Werke) in 1913 is ontstaan, begon deze Duitse autofabrikant pas in 1929 met het produceren van auto’s. Voor deze tijd was BWM eerst een vliegtuigmotorfabriek en vervolgens produceerde het bedrijf overwegend spoorwegremmen. Vandaag de dag staat BMW bekend als een Duits automerk dat sportieve auto´s produceert.

Opel

Opel logo | Duitse automerken | AlleAutomerken.com
De slogan van Opel zegt eigenlijk al genoeg over het bedrijf: “Wir leben Autos”. Opel produceert niet zomaar auto’s, het Duitse automerk heeft een passie voor auto’s en voor alles wat daarbij komt kijken. Opel behoort tot één van de grootste Duitse autofabrikanten en is, in de twintigste eeuw, meerdere jaren marktleider in Duitsland geweest op het gebied van personenauto’s. Bekende modellen zijn de Opel Corsa, Astra en Isignia.

Porsche

Porsche logo | Duitse automerken | AlleAutomerken.com
Porsche is een fabrikant van Duitse sportauto’s. Porsche heeft een lange geschiedenis, waarin het nauwe banden heeft gehad met Volkswagen AG. Dat komt natuurlijk ook doordat de eerste Volkswagen ontworpen is door Ferdinand Porsche, waarna deze later het autobedrijf Porsche startte. Porche produceert verschillende modellen sportauto’s zoals de Porsche 911, Cayenne en de Boxster.